Vier de vrijheid! St. Agatha

5 mei

Wat is er mooier dan, na onze bijdrage aan de indrukwekkende Dodenherdenking, Theater na de Dam, een concert geven op Bevrijdingsdag? Zeker ook door de prachtige locatie: het kerkje in St Agatha.

Reeds in de ochtend is er door een enthousiaste club mensen al werk verzet. Het sjouwen van instrumenten, aanslepen van stoelen, het blazen van ballonnen; een geoliede machine!

Rond het middaguur werden de stembanden alvast goed opgewarmd door nagenoeg het hele programma door te zingen. Wat een akoestiek! Meer galm dan ons lief was door de (nog) lege kerkbanken…maar dat zou snel veranderen.

Tijdens de middagpauze kon de lunch genuttigd worden in het poortgebouw van het klooster, waar we getrakteerd werden op heerlijke, zelfgemaakte kruidkoek. Gezonde vitamientjes voor aanvang van het echte werk! Ondertussen druppelde het publiek, bijna letterlijk door een flinke bui, het kerkje binnen. Even later, op de klanken van “Music” was de kerk tot op de laatste stoel bezet, en scheen een waterig zonnetje naar binnen door de prachtige glas-in-loodramen.

Wat een feest om voor een volle kerk te zingen, voor zo’n enthousiast publiek! Het combo speelde de sterren van de hemel, en onze dirigent Peter zorgde weer voor een goede harmonie tussen muziek en samenzang.

Gedurende het concert zijn mooie woorden gesproken door koorleden over vrijheid, de keuzes die we maken, een gedicht. Stilstaan bij wat voor ons zo normaal is..vrijheid, maar voor zovelen niet vanzelfsprekend.

Na de laatste stevige noten van “Mother Earth” volgde een staande ovatie, waarna Peter ieder verraste door het publiek uit te nodigen om samen “Viva la Vida” te zingen. Het dak ging eraf, wat een energie!

Zingen bevrijdt, zingen verbroedert, in alle tijden, waar ook ter wereld. Geweldig dat wij op deze manier samen met ons publiek de vrijheid hebben kunnen en mogen vieren!

Na het optreden waren we welkom in café “de S-bocht” om gezellig na te kletsen onder het genot van...en konden we terugkijken op een heel bijzonder zangweekend.

Leve de vrijheid!!

Agenda

Agenda 2019