Vier de vrijheid! St. Agatha

5 mei

Wat is er mooier dan, na onze bijdrage aan de indrukwekkende Dodenherdenking, Theater na de Dam, een concert geven op Bevrijdingsdag? Zeker ook door de prachtige locatie: het kerkje in St Agatha.

Reeds in de ochtend is er door een enthousiaste club mensen al werk verzet. Het sjouwen van instrumenten, aanslepen van stoelen, het blazen van ballonnen; een geoliede machine!

Rond het middaguur werden de stembanden alvast goed opgewarmd door nagenoeg het hele programma door te zingen. Wat een akoestiek! Meer galm dan ons lief was door de (nog) lege kerkbanken…maar dat zou snel veranderen.

Tijdens de middagpauze kon de lunch genuttigd worden in het poortgebouw van het klooster, waar we getrakteerd werden op heerlijke, zelfgemaakte kruidkoek. Gezonde vitamientjes voor aanvang van het echte werk! Ondertussen druppelde het publiek, bijna letterlijk door een flinke bui, het kerkje binnen. Even later, op de klanken van “Music” was de kerk tot op de laatste stoel bezet, en scheen een waterig zonnetje naar binnen door de prachtige glas-in-loodramen.

Wat een feest om voor een volle kerk te zingen, voor zo’n enthousiast publiek! Het combo speelde de sterren van de hemel, en onze dirigent Peter zorgde weer voor een goede harmonie tussen muziek en samenzang.

Gedurende het concert zijn mooie woorden gesproken door koorleden over vrijheid, de keuzes die we maken, een gedicht. Stilstaan bij wat voor ons zo normaal is..vrijheid, maar voor zovelen niet vanzelfsprekend.

Na de laatste stevige noten van “Mother Earth” volgde een staande ovatie, waarna Peter ieder verraste door het publiek uit te nodigen om samen “Viva la Vida” te zingen. Het dak ging eraf, wat een energie!

Zingen bevrijdt, zingen verbroedert, in alle tijden, waar ook ter wereld. Geweldig dat wij op deze manier samen met ons publiek de vrijheid hebben kunnen en mogen vieren!

Na het optreden waren we welkom in café “de S-bocht” om gezellig na te kletsen onder het genot van...en konden we terugkijken op een heel bijzonder zangweekend.

Leve de vrijheid!!

Paradiso 2018

Voor de derde keer stond Noisy Voices in de Poptempel van Nederland, Paradiso.
Het werd een fantastisch optreden. Iedereen is van de wereld schudde de zaal wakker en op de eerste tonen van Be my number 2 werd het doodstil in de zaal! De mannen zetten daarna heel sterk in met Take me to Church en de uitsmijter werd enthousiast ontvangen. Mother Earth, het dak ging eraf. Met dank aan een fantastisch combo (het zeulen met de instrumenten meer dan waard) en natuurlijk onze dirigent, kunnen we trots op onszelf zijn.

Op Youtube staan de filmpjes (met dank aan de zus van Diana en Wouter!)

Iedereen is van de wereld - https://youtu.be/0p1_21hpgZY
Be my number 2 - https://youtu.be/CI3hsi0DLnc
Take me to church - https://youtu.be/XBSrtOe99I4
Mother Earth - https://youtu.be/RpV6Elsvq2Y

 WhatsApp Image 2018 01 13 at 15.01.39 2

Openlucht concert Katwijk 2017

Noisy Voices Katwijk 4 juli 2017

Het was een zeer geslaagd optreden op het drijvende podium bij de oude veerstoep in Katwijk. Ruim 150 toeschouwers waren aanwezig bij ons 1e (en zeker niet laatste) openlucht concert in Katwijk.


Van het altijd vrolijke Brand new day naar Hemel en Aarde. Zeer ingetogen All of me gevolgd door een klassieker van Queen, I want it all. Een mooie Stay with me waarin de tenoren hun beste kant lieten zien en Iedereen is van de wereld liet het ponton hevig schommelen waarna een van de eerste hits van Coldplay Viva la Vida over de Maas rolde..

Mediterrane sferen werden door I'm Yours opgeroepen en bij een van de mooiere klassiekers uit de 70'er jaren Nights in White Satin zwijmelden we en het publiek weg. Royals, een aanklacht tegen het soms exorbitante luxe leven bracht ons terug naar het heden. Take me to church schalde over het water voor de 2e keer zongen we dit tijdens een optreden. Africa van Toto kwam met veel passie tot de toehoorders en het bleef droog. Een nieuw eigentijds nummer van Justin Timberlake Can't stop the feeling liet zien hoe Noisy Voices ook kan swingen. Met Raise your glass van Pink sloten we het concert af.

Onze dirigent Peter bedankte de aanwezigen voor het luisteren, kijken en het applaus. De toegift, hoe kan het ook anders; Brabant van Guus Meeuwis. Ook hier bleef het podium niet rustig in het water liggen en ook de toeschouwers deinden vrolijk mee. 


Noisy Voices kan trots op zichzelf zijn en op Peter onze rots in de branding. Petje af voor ons combo dat sinds enige tijd weer helemaal compleet  is en en al goed op elkaar ingespeeld raakt.
Een zeer geslaagde avond en dit smaakt naar meer!

Agenda